Maxime The Skin Institute

Pigmentvlekken, littekens en grove poriën

''Samen zorgen we ervoor dat je huid weer gaat stralen.''

Pigmentvlekken, littekens en grove poriën zijn oneffenheden in je huid die voor jezelf best storend kunnen zijn. Waarschijnlijk probeer je dit zelf dagelijks te camoufleren of heb je wel eens andere dingen geprobeerd om het te verminderen. Helaas kunnen wij deze oneffenheden nooit helemaal voor je weghalen. Het is wel mogelijk om met de juiste behandelingen en producten voor thuisgebruik pigmentvlekken, littekens en grove poriën te verminderen. Bij Maxime The Skin Institute ben je op het juiste adres om jouw huid weer egaler te krijgen zodat je huid weer kan stralen.

Melanine is een stofje dat wordt gemaakt door onze pigmentcellen in de huid. Melanine bepaalt de kleur van je huid. Wanneer de aanmaak van melanine in de war is of verstoord, kan dit pigmentvlekken veroorzaken. Dit kan ontstaan door hormonen, erfelijkheid, te veel aan zonlicht of door een huidirritatie. Vaak ontstaan pigmentvlekken op plekken die het meest in aanraking komen met de zon. Veel soorten pigmentvlekken kunnen verminderen of soms zelfs verdwijnen. Door de juiste behandelingen en producten voor thuisgebruik kunnen we de pigmentvlekjes aanpakken.

Littekens ontstaan door acne, operaties of ongevallen. Een litteken is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid. Tijdens het genezingsproces kan er een litteken ontstaan. Het ligt aan de diepte van de beschadiging in de huid hoe diep / zichtbaar het litteken wordt. Wanneer je heftige acne hebt gehad, kun je behoorlijk veel last hebben van littekens. We krijgen de littekens nooit helemaal weg. We kunnen ervoor zorgen dat ze minder diep, zachter en vlakker worden. Uiteindelijk kunnen we ervoor zorgen dat ze veel minder zichtbaar worden.

Een porie is een kleine opening in de huid met daaronder gelegen zweet- of talgklier. Ze produceren meer talg en zweet. Hoe groot poriën zijn, verschilt per persoon. Acne, zonneschade en verkeerd gebruik van cosmetica kunnen invloed hebben op je poriën. Door de juiste behandelingen en producten voor thuisgebruik kunnen we ervoor zorgen dat de poriën minder grof worden.

Scroll naar boven